top of page
  • Writer's pictureModeraterna Haninge

Årets idrottspriser i Haninge har delats ut!

Haninge är en kommun med ett rikt idrottsliv, vilket verkligen synts när årets idrottspriser har delats ut av Nicole Forslund (L) som är ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden. Här kommer årets vinnare :-)


Årets vinnare med motiveringar

  • Årets eldsjäl: Francois Herrault från Friluftsfrämjandet Haninge, för hans enastående insatser som ledare, mentor, utbildare och inspiratör inom Friluftsfrämjandet Haninge. Francois har under många år varit en drivande kraft för att utveckla och sprida glädjen i friluftsliv, särskilt klättring och paddling, bland barn och ungdomar i Haninge.

  • Årets idrottsledare: Vasso Norlund från Vendelsö gymnastikförening, för att hon är en ledare som genuint engagerar en hel förening och kommun kring våra unga och barn. Även om gympan är i fokus är inte det det viktiga, utan det viktiga är möjligheten till aktivitet för alla i kommunen.

  • Årets unga idrottsledare: Linus Wikström från Västerhaninge sjöscoutkår, för stort mod och engagemang i ledaruppdraget. Linus är en omtyckt ledare som ser och tar sig an även de scouter som har behov av extra stöd. Han har ett mycket gott omdöme, är pålitlig och lojal med stor integritet och är trygg till havs med scouterna. Dessutom har han massor av scoutkunskap som han delar med sig av till både scouter och ledarkollegor. Linus är 21 år och har gått före i att våga ta klivet från scout till ledare och är därigenom inte bara en förebild för alla de yngre scouterna, men har även banat väg för att fler unga blir ledare så att unga leder unga.

  • Årets förening: IFK Haninge, som startade en innebandysektion för att möjliggöra att innebandylag som saknade föreningstillhörighet kunde fortsätta spela innebandy centralt i Haninge. Föreningen bedriver verksamhet i stora delar av kommunen bland annat i kommunens prioriterade områden. Föreningen bedriver aktivt öppen verksamhet på skollov för barn och ungdomar. I fotbollssektionen presterade föreningen fina resultat och kommer att vara representerade i juniorallsvenskan kommande säsong.

  • Årets verksamhet ”idrott för alla”: Haninge Handikapidrottsklubb, som bedriver verksamhet inom bågskytte för funktionshindrade. I mån av plats får även andra vara med och testa på bågskytte. Under första halvåret 2023 ökade föreningen både sina aktivitetstillfällen och deltagartillfällen jämfört med motsvarande period 2022.Hur gick det till?

Sedan 2009 delas idrottspriser ut i olika kategorier för att uppmärksamma föreningslivets viktiga arbete, synliggöra det lokala engagemanget, lyfta upp goda exempel och visa på kommunens tacksamhet.


I kategorierna "Årets idrottsledare", "Årets unga idrottsledare" och "Årets eldsjäl" har allmänheten nominerat kandidater. En tjänstemannagrupp på kultur- och fritidsförvaltningen nominerar kandidaterna för kategorierna "Årets förening" och "Årets verksamhet Idrott för alla". Därefter röstar allmänheten och en grupp bestående av idrott,- kultur- och fritidsnämndens presidium på de nominerade. Allmänhetens röster motsvarar 50 % av slutresultatet och presidiets röster motsvarar resterande 50 %. De nominerade som fått flest röster utses därefter till vinnare.

62 views0 comments

Comments


bottom of page