top of page
Jag har något viktigt att säga.

Hej, jag heter Sven och jag är kommunstyrelsens ordförande i Haninge. Jag är glad för att du tog dig tid att klicka in på den här filmen, för jag har nåt viktigt att säga. Jag lovade att det bara skulle ta två minuter, och jag brukar hålla vad jag lovar, så håll i dig för nu kör vi.

Snart är det val till EU-parlamentet. Vi brukar vara duktiga på att rösta i Sverige men inte i EU-valet. Jag tror att det beror på att många tänker att det inte påverkar en så mycket, eller att våra röster inte spelar så stor roll. Men de spelar stor roll. Ett lagförslag i EU kan stå och falla med bara några få röster, så det är lika viktigt att kunna driva egna frågor i EU som att kunna kan säga nej till frågor som är dåliga för Sverige. Hängde du med?

Tänk så här. En stor del av din vardag påverkas av EU. En del beslut gillar du inte alls men vi måste följa dem. En del partier vill skicka kandidater som vill skapa ett överstatligt EU och minska Sveriges frihet. Om du inte röstar så finns risken att dessa får fler mandat och en dag så kommer deras röster kanske att vara avgörande i ett beslut som är riktigt dåligt för Sverige.

Så- tycker du att aborträtten är något som vi ska vara väldigt, väldigt rädda om? Det tycker jag och det tycker Moderaterna. Tycker du att EU skapar för många krångliga regler för både företag och människor, och att det vore bra med lite mindre byråkrati? Det tycker jag och det tycker Moderaterna. Tycker du att de borde använda mindre på smutsig kol och rysk gas i EU och mer fossilfri kärnkraft. Det tycker jag och det tycker Moderaterna.

Nu har det nästan gått två minuter, och jag ska lämna dig i fred. Om du redan har glömt allt så kommer det viktigaste här igen: Jag heter Sven, jag vill det bästa för Haninge, och Moderaterna behöver ditt stöd i EU-valet. Det blir bättre för Sverige och bättre för Haninge. Hej då!

bottom of page