Moderaterna i Haninge söker en politisk sekreterare

Moderaterna är Haninges enda borgerliga opposition. Sedan valet är vi Haninges näst största parti och bildar ensamma den borgerliga oppositionen i Haninge. Vår politik strävar efter att erbjuda en professionell opposition redo att ta över styret i Haninge. Vi söker nu en politisk sekreterare på 25% för att stärka vårt oppositionsarbete. Den nära dialogen med Haningeborna är central för verksamheten. Vi söker nu en politisk sekreterare som vill vara en viktig del av denna spännande resa.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som politisk sekreterare innebär främst att ge stöd åt oppositionsrådet och gruppledarna i deras dagliga arbete. Du kommer arbeta mycket nära oppositionsrådet och medverka i det dagliga arbetet. Du kommer att ha ansvar främst för att förbereda kommunikationsmaterial samt hantera sociala medier. Du kommer även att arbeta med att ta fram underlag till artiklar och pressinformation.

Kvalifikationer
Du har tidigare erfarenhet av en politisk miljö. Du har kunskap och erfarenhet av att kommunicera budskap i olika plattformar och har en god stilistisk förmåga. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat som politisk sekreterare eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Eftersom tjänsten är 25 % går denna tjänst att kombinera med exempelvis högskolestudier.

Du behöver vara strukturerad, handlingskraftig samt ha gott omdöme och bemötande. Eftersom tjänsten innebär mycket samverkan och kommunikation behöver du vara självgående, ha god samarbetsförmåga samt gilla att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

Anställningsform, omfattning och tillträde
Tjänsten omfattas av Lag om offentliga politiska sekreterare i kommuner och landstingskommuner. Lag om anställningsskydd (LAS) är inte tillämplig. Tjänstgöringen är på 25 % och möten och arrangemang kan förekomma utanför vanliga kontorstider. Arbetstiderna är flexibla och utformas efter överenskommelse. Anställningens varaktighet avser en mandatperiod, med tillträde efter överenskommelse.

Din arbetsplats är belägen på Moderaternas oppositionskansli i Haninge kommunhus vid Handens pendeltågsstation.

Ansökan och kontaktperson
Vid frågor om tjänsten, kontakta Martin Levanto, på martin.levanto@moderaterna.se

Sänd din ansökan med e-post samt en debattartikel (max 2000 tecken) till: martin.levanto@moderaterna.se, senast den 25 april.